Projekat književnog kluba KNJAŽEVAC

USPEŠNO GOSTOVANJE JDP-a U ZAGREBU

„Metamorfozama po Ovidiju“ i „Dramom o Mirjani i ovima oko nje“, Jugoslovensko dramsko pozorište se uspešno predstavilo pubilici u Zagrebu.

Jugoslovensko dramsko pozorište je sa velikim uspehom gostovalo u Zagrebu sa svoje dve predstave „Drama o Mirjani i ovima oko nje“ i „Metamorfoze po Ovidiju“, saopšteno je iz tog pozorišta.

Predstava „Drama o Mirjani i ovima oko nje“ Ivora Martinića u režiji Ive Milošević izvedena je na zatvaranju Festivala „Gaveline večeri“.

Za oba izvođenja, 28. i 29. oktobra, tražila se karta više i obe predstave su nagrađene burnim i toplim aplauzom, saopštilo je pozorište.

Prema pisanju Večernjeg lista, „zagrebačka publika očigledno se zaželela Mirjane Karanović, koja je maestralna u glavnoj ulozi žene koja između dve jutarnje kafe proživljava svojevrsnu životnu katarzu. U prepunoj Gaveli (u kojoj se i stajalo) dobila je frenetičan aplauz“.

Predstava „Metamorfoze“ Aleksandra Popovskog i Jelene Mijović u režiji Popovskog izvedena je takođe pred prepunom salom Teatra Gavela.

„Tim iz snova, kako je zagrebačka štampa nazvala podelu za ovu predstavu, oduševio je publiku koja je glumce više puta pozivala na poklon dugim i toplim aplauzom“, saopštio je JDP.

Izvor: RTS

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *