Projekat književnog kluba KNJAŽEVAC

FILM OLEGA NOVKOVIĆA OTVARA FAF

16. po redu Festival autorskog filma biće održan od 30. novembra do 7. decembra u Dvorani kulturnog centra Beograd, a otvoriće ga film Olega Novkovića „Beli beli svet“.

Na festivalu će biti prikazano 18 filmova u takmičarskom programu. Kako se navodi, gledaoci će moći da vide nove filmove nekih od velikana autorskog filma, kao i filmove mladih reditelja koji su izazvali pažnju publike i kritike i osvojili nagrade na festivalima širom sveta.

Festival autorskog filma i ove godine nastavlja tradiciju prikazivanja filmova koji su na Kanskom festivalu dobili nagradu „Camera d’or“ za najbolji debitantski film. Tako će se u ovogodišnjem programu festivala naći film australijskog reditelja Majkla Rouva „Prestupna godina“.

Film Majkla Rouva snimljen je u Meksiku gde reditelj živi i radi, a izazvao je veliku pažnju na Kanskom festivalu pobedivši u konkurenciji koju su činila 24 filma.

Festival autorskog filma (FAF) je osnovan 1994. godine. Zvanično je uvršten među manifestacije od nacionalnog značaja za kulturu 2010. godine, što je i potvrđeno potpisanim Protokolom o sufinansiranju programa.

Izvor: B 92

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *