Projekat književnog kluba KNJAŽEVAC

GLUMCI KOJI SU SE PRETERANO UŽIVELI

Kristijan Bejl u filmu „The Machinist“

Možda ste čuli da je Metju Mekonahi drastično smršao zbog uloge u filmu koji trenutno snima „The Wolf of Wall Street“, ali on nije jedini koji je zbog uloge otišao predaleko.

Predstavljamo vam nekoliko glumaca sa kojima bi se malo ko menjao.

Šia Le Buf

Glumac Šia Le Buf priznao je da je zbog uloge u filmu „The Necessary Death of Charlie Countryman“ uzeo LSD kako bi shvatio kako je biti drogiran.

„Koliko ja znam, Šon Pen je zapravo seo u električnu stolicu i naterao ekipu da ga zaveže kako bi se uneo u ulogu za ‘Dead Man Walking’. Na takve glumce se ja ugledam“, rekao je on.

Kristijan Bejl

Za ulogu u filmu „The Machinist“, Kristijan Bejl smršao je gotovo 29 kilograma. Verovali ili ne, na snimanju je imao svega 54 kilograma i bio je ozbiljno ugroženog zdravlja.

Nedavno je izjavio da više nikada ne bi otišao tako daleko zbog uloge, ne zato što je mogao umreti, nego zato što ne želi da bude „onaj momak koji gubi kilograme za sve svoje filmove“.

Divajn

Čuveni „drag queen“ Divajn pojeo je pseći izmet za potrebe filma „Pink Flamingos“. Kako je ranije izjavio novinarima, kajao se što je to učinio.

Tvrdio je da je tako pisalo u scenariju, ali nije objasnio zašto se nije poslužio nekom zamenom.

Danijel Dej Luis

Danijel Dej Luis jedan je od glumaca koji za svaku ulogu idu predaleko. Za film „My Left Foot“ sedeo je u invalidskim kolicima i terao da ga ostatak ekipe hrani tokom celog snimanja.

U pripremama za film „The Boxer“ istetovirao je ruke i trenirao kao profesionalac dva puta dnevno, sedam dana u nedelji.

U filmu „In The Name of the Father“, spavao je u napuštenom zatvoru i jeo samo zatvorsku hranu. Za ulogu u filmu „Gangs of New York“ lutao je ulicama Rima (gde je film i sniman) i ulazio u tuče sa potpunim strancima.

Čak je dobio i upalu pluća zato što je odbio da nosi topliju jaknu, nego što bi njegov lik.

Robert De Niro

Kako bi odgovarao liku kriminalca iz filma „Cape Fear“, De Niro je smatrao da treba da ima i osmeh kao neko ko je „s one strane zakona“. Pošto prostetika nije mogla da mu pomogne, platio je zubaru 20.000 dolara da mu sve zube izbrusi i praktično pokvari.

Vigo Mortensen

Vigo voli da komunicira sa okruženjem u kom snim film. Zato se družio sa pripadnicima ruskih bandi kada je igrao u „Eastern Promises“, a da bi se pripremio za „Lord of the Rings“ pešačio je divljinama Novog Zelanda.

Izvor: B 92

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *