Projekat književnog kluba KNJAŽEVAC

PITER GEBRIJEL U SUBOTU U BEOGRADU

Piter Gebrijel nastupiće 5. oktobra, prvi put pred beogradskom publikom, u okviru turneje „Back to front 2013“, organizovanoj povodom 25. godišnjice izlaska albuma „So“

Publika će na dvočasovnom koncertu u „Kombank Areni“ imati priliku da čuje najveće Gebrijelove hitove – sve numere sa albuma „So“ i neke od najprepoznatljivijih pesama iz njegove tri decenije duge karijere.

Set listu „Back to Front“ turneje čini više od 20 pesama, a program je podeljen na uvodni, akustični deo, i nastup sa čitavim bendom, u kojem su, između ostalih, njegovi najverniji saradnici: basista Toni Levin, bubnjar Manu Kače i gitarista Dejvid Rods.

Među pesmama koje će Gebrijel izvesti u Beogradu biće „Come Talk To Me“, „Digging In The Dirt“, „Secret World“, „Games Without Frontiers“, „Solsbury Hill“, „Sledgehammer“, „Biko“.

Koncert u Beogradu nije bio prvobitno planiran na kalendaru turneje, jer Gebrijel je trebalo da 5. oktobra nastupi u Zagrebu. Međutim, zbog bankrotstva lokalnog promotera koncert je izmešten na najbližu alternativnu lokaciju, tako da se u subotu Kombank areni može očekivati i veliki broj fanova iz Hrvatske.

Neplanirano višenacionalna publika biće pravi ambijent za nastup jednog od najvećih mirovnih aktivista među muzičarima i dobitnika prestižnog priznanja Nobelovog komiteta „Čovek mira“.

Piter Gebrijel je ljubitelj balkanskih narodnih muzičkih motiva, a neki muzičari iz regiona, poput Zdravka Čolića, Slobodana Trkulje i Džibonija, snimali su svoje materijale u njegovom studiju u Velikoj Britaniji.

Ulaznice za koncert u prodaji su po cenama od 3.500 do 5.500 dinara i mogu se naći na svim prodajnim mestima CS Eventima kao i na blagajnama Kombank Arene, Bilet centra Beograda, Doma omladine, „Ušće“ šopping centra i putem sajtova www.kombankarena.com i www.eventim.rs

Izvor: Dnevni akter/Tanjug

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *