Projekat književnog kluba KNJAŽEVAC

MONSERAT KABALJE 6.NOVEMBRA U ARENI

BEOGRAD – Španska operska diva, Monserat Kabalje održaće koncert u Beogradskoj areni 6. novembra, gde će nastupiti sa nekim od srpskih orkestara, u okviru svoje oproštajne turneje, koja će trajati dve godine.

Portparol Beogradske arene Danijela Rakić rekla je da su pregovori o tome koji će orkestar iz Srbije nastupiti sa Monserat Kabalje, još u toku, ali da je sigurno da će koncertom dirigovati Hoze Kolada iz Španije.

Beogradski nastup će domaćoj publici najverovatnije biti poslednja prilika da uživo čuje jednu od najvećih operskih zvezda današnjice, jer je na početku godine Monserat izjavila da je vreme da se povuče.
„Mislim da će dvogodišnja turneja biti jako lep način zaokruživanja muzičke karijere koja je trajala 56 godina“, rekla je tada Kabalje.

Monserat Kabalje je rođena u Barseloni, 12. aprila 1933. godine, pod imenom Maria de Montserrat Viviana Concepcion Caballe, a svetsku slavu je stekla ulogom u Doničetijevoj operi „Lukrecija Bordžija“ u Karnegi Holu, 1965. godine. Posle tog uspešnog nastupa, usledili su nastupi u Metropoliten operi, Veronskoj Areni, Londonskom Kovent Gardenu, Milanskoj Skali, a tokom karijere je stekla nadimak „La Superba“.

Repertoar Monserat Kabalje sadrži izvođenja blizu 90 različitih uloga koji niko do sada nije dostigao, a snimila je preko 80 albuma od čega su polovine kompletna operska dela.

Izvor: Glas javnosti/Beta

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *