Projekat književnog kluba KNJAŽEVAC

SVE JE SPREMNO ZA EXIT 2012.

U četvrtak u 18h otvaraju se kapije trinaestog po redu Exit festivala, koji će trajati do nedelje 15. jula do ranih jutarnjih sati na Petrovaradinskoj tvrđavi u Novom Sadu.

Tokom četiri dana festival će ugostiti preko 400 izvođača na 22 bine, a drugi dan festivala, petak 13, biće u znaku maskenbala, te pozivamo sve posetioce da svojom inovativnošću učestvuju u velikom Exit karnevalu pod maskama! Organizatori očekuju da će za 4 dana festival posetiti između 150.000 i 200.000 ljudi.

Program na glavnoj bini Exita počinje sutra u 20h, a ono što nas očekuje su nastupi domaćeg sastava Kriške, velška mešavina metala, panka i regea, Skindred, plesna atrakcija Gossip i pop legende, Duran Duran. After 2AM program glavne bine festivala ugostiće Sub Focus DJ Set i MistaJam. Mt:s Dance Arena predstaviće elektronsku atrakciju Avicii, a pored njega će nastupiti i Jacques Lu Cont, Felix Da Housecat, Totally Enormous Extinct Dinosaurs, Eats Everything i Brodinski. Na Jelen Fusion bini nas očekuje nastup Edo Maajka, na Explosivu kultni pankeri Street Dogs, na Elektrani When Saints Go Machine. Happynovisad predstavlja Addison Groove i Jon Convex, a Suba najvreliju špansku elektronsku atrakciju, The Zombie Kids.

Više od 2.500 ljudi pristiglo je u Exit Village koji je svoje kapije otvorio u ponedeljak ujutru. Smešten na omiljenom kupalištu Novosađana, Štrandu, Exit Village ove godine biće u znaku leta! Do kraja festivala kampere očekuje svakodnevno zagrevanje za Exit uz Green Guerilla stejdž, plažu, sunčanje i kupanje.

Portparol Egzit vilidža Miljana Vučković naglasila je da u selo stižu gosti iz celog sveta od Amerike, Zimbambvea pa do Australije, a da su najbroniji Britanci i Holanđani, za koje je kazala da su „stalni žitelji Egzitovog kampa“.

Po rečima portparola „Egzita“ Bojane Kovačević, najveći broj gostiju iz inostranstva stiže iz Velike Britanije i Holandije i iz zemalja regiona, a ono što je novina je prilično veliki broj gostiju iz Bugarske, Poljske i Rusije.

„Broj gostiju iz Bugarske, Poljske i Rusije znacajno je povećan, a to i nečudi jer smo program Egzita otvorili i za ta tržišta“, rekla je Tanjugu Kovačevićeva.

Vremenska prognoza očigledno je naklonjena stanovnicima države Exit, s obzirom na činjenicu da su za naredna 4 dana prognozirane dnevne temperature od oko 30 stepeni Celzijusa, sa vedrim i sunčanim nebom.

Četvorodnevne ulaznice mogu se kupiti po ceni od 10.990 dinara, dok se jednodnevne ulaznice još danas mogu nabaviti po ceni od 3.290 dinara za četvrtak, petak i nedelju i 3.490 dinara za subotu, a već od sutra biće skuplje. Od sutra jednodnevne i četvorodnevne ulaznice moći će da se kupe samo na kapijama festivala. Zamena četvorodnevnih vaučera za narukvice odvija se svakodnevno u Preradovićevoj ulici u Petrovaradinu, preko puta glavnog kolskog ulaza na Tvrđavu, u radnom vremenu dostupnom na sajtu www.exitfest.org. Posetioci koji su kupili jednodnevne ulaznice iste ne menjaju za narukvice, već sa ulaznicama ulaze direktno na festival.

Exit turizam

Svima koji u Novi Sad dolaze prvi put od velike pomoći biće mapa grada, sa ucrtanim ključnim mestima: glavnom autobuskom i železničkom stanicom, Exit Vilidžom, centrom grada i Petrovaradinskom tvrđavom, koja je dostupna na ovom linku. Na Železničkoj stanici, na Trgu Slobode, u kampištu festivala, kao i na Tvrđavi svim posetiocima biće dostupni info-pultovi Exit festivala, na kojima će moći da se obaveste o svemu što ih zanima, na festivalu i u Novom Sadu.

Za snalaženje na samoj Tvrđavi, kao i za planiranje šta ćete na festivalu i kojim redom posetiti, od koristi će biti i mapa tvrđave dostupna na ovom linku, ali i satnice festivala koje mogu da se pogledaju na ovom linku.

Exit Uživo! I ove godine idemo korak dalje, pružajući svojim posetiocima, kao i onima koji to ove godine nisu, potpuni živi prenos festivala kroz Internet socijalne mreže. Facebook, Twitter, Youtube, Flickr, SoundCloud, Mixcloud, udružujemo da bi svi u svakom trenutku imali u mobilnom telefonu, na kompjuteru ili na festivalskim video bimovima izveštaj o svemu što se dešava: od toga šta hedlajneri misle o Exitu Novom Sadu i publici, gde vam se trenutno nalazi društvo i kako se provodi, preko video snimaka visokog kvaliteta, najsvežijih fotografija, do živih snimaka festivalskih dešavanja, a pozivamo sve posetioce da se uključe u veliko virtuelno Exit pleme!

RADIO B92 na EXIT-u

Sva četiri dana EXIT-a radio B92 program od 18h emitovaće iz Novog Sada. Slušaoci našeg radija svakog dana mogu da očekuju ekskluzivne intervjue sa zvezdama festivala i izvođačima sa svih bina, specijalne programe, ali i prenose koncerata sa glavne i manjih bina.

Izvor: B92

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *