Projekat književnog kluba KNJAŽEVAC

TUPAK ŠAKUR KREĆE NA TURNEJU?

Snoop Dogg i Tupac Shakur

Pokojni reper Tupak Šakur mogao bi uskoro da se nađe na turneji, nakon uspešnog hologramskog nastupa održanog u nedelju, u okviru ovogodišnjeg kalifornijskog festivala „Coachella“.

Šakuru bi se na turneji pridružilii Snup Dog i Dr. Dre. Upravo ta dva repera nastupila su sa hologramskim snimkom preminulog kolege na festivalu „Coachella“, pobravši brojne hvalospeve na račun odlično usklađenog nastupa.

Kako prenosi „Huffington Post“, Snup Dog i Dr. Dre planiraju da krenu na turneju na kojoj bi scenu delili sa Šakurovim hologramom. Za sada se razmatraju kako koncerti u velikim arenama, tako i nastupi u manjim klubovima.

Američki mediji prethodnih dana izveštavali su o neobičnom nastupu koji je oduševio svet. Popularnost Tupakovog holograma dostigla je tolike razmere da je twitter nalog „Hologram Tupac“ dobio 20.000 pratilaca.

„Oživljavanje“ Šakura delo je kompanije „Digital Domain“, koja stoji iza vizelnih efekata u Oskarom nagrađenom filmu „Neobičan slučaj Bendžamina Batona“. Prve reakcije javnosti bile su uglavnom pozitivne, dok je bilo i negativnih komentara na račun iste visine Snup Doga i Šakura, što ne bi bio slučaj da je reper danas živ.

Alicia Keys i Frank Sinatra

Međutim, ovo nije prvi put da je slična tehnologija primenjena na koncertima i živim nastupima. U skorije vreme vredi pomenuti nastup sa dodele Gremi nagrada 2005. godine, kada je Madona nastupila sa hologramskim projekcijama članova benda „Gorillaz“.

Tri godine kasnije, na jubilarnoj pedesetoj dodeli Gremija, oživela je još jedna zvezda. Pevačica Ališa Kiz tom prilikom nastupila je sa legendarnim Frenkom Sinatrom.

Slična pojava mogla bi zahvatiti uskoro i filmsku industriju. Naime, početkom prošle godine kompanije „Authentic Brands“ i „Neca“ udruženim snagama otkupile su prava na lik i delo slavne glumice Merilin Monro. Tom prilikom Džejmi Solter, čelnik kompanije „Authentic Brands“, kazao je da postoji velika mogućnost da Monroova ponovo zaigra na velikom platnu, zahvaljujući naprednoj tehnologiji.

Da li biste Vi voleli da Tupak Šakur krene na turneju?

Izvor: B 92

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *