Projekat književnog kluba KNJAŽEVAC

NOVA NAGRADA ZA MIŠU RADIVOJEVIĆA

Svetozar Cvetković

Film Miše Radivojevića „Kako su me ukrali Nemci“ u produkciji Testament filmS osvojio je jednu od tri glavne nagrade – nagradu za najbolju režiju na upravo završenom filmskom festivalu „Cape Winelands film festivalu“ u Južnoj Africi.

Veliku statuetu festivala za najboljeg reditelja za Miloša Radivojevića primio je na subotnjoj ceremoniji zatvaranja u Oude Libertas Auditorium centru u Stelenbošu, producent filma „Kako su me ukrali Nemci“ Svetozar Cvetković, nakon čega je ponovo u čast nagrađenih emitovan Radivojevićev film.

Zajedno sa filmom Miše Radivojevića u konkurenciji se našlo 25 igranih filmova prošlogodisne svetske produkcije koju je selektovao direktor festivala Leon van der Merwe.

Istovremeno u selekciji dokumentarnih filmova specijalno priznanje dobio je film „Cinema Komunisto“ autorke Mile Turajlic.

Međunarodni „Cape Winelands film festival“ (14-24. marta) je najveći i najvažniji festival te vrste u Južnoj Africi koji se održava u u Kejp Taunu i Stelenbošu.

Festival je stvoren sa željom za očuvanjem autorskog pogleda na svet. Ove godine je okupio značajna imena svetske kinematografije i definitivno se okrenuo stvaralaštvu autora koji svojim umećem ne podilaze publici, već opstaju u svojoj snazi i energiji da održe umetničku i autorsku misiju filma, promovišući istovremeno i kinematografiju Južne Afrike najrazvijenije u ovom delu sveta.

Izvor: B92

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *