Projekat književnog kluba KNJAŽEVAC

DRAGAN JOVANOVIĆ DANILOV DOBITNIK DISOVE NAGRADE

ČAČAK – Pesnik Dragan Jovanović Danilov (52) dobitnik je Disove nagrade za 2012. godinu, koju dodeljuje Gradska biblioteka u Čačku, saopštio je u sredu predsednik žirija Saša Radojčić.

Žiri je ocenio da se u poeziji Danilova „naglašeno opredeljenje za estetske vrednosti udružilo sa sposobnošću kreiranja obilja čulno zasićenih slika“.

Danilov je rodjen u Požegi. Do sada je objavio 17 knjiga poezije, dobitnik je više domaćih i medjunarodnih nagrada kao što su „Brankova“, „Zmajeva“, „Branko Miljković“, „Meša Selimović“, Vitalova „Zlatni suncokret“, „Jefimijin vez“, „Oskar Davičo“, „Branko Ćopić“, Prosvetina“, „Pro creation“, „Velika bazjaška povelja“.

Upravnica Gradske biblioteke u Čačku Danica Otašević rekla je da će novčani deo nagrade, čiji je pokrovitelj Grad Čačak, ove godine iznositi 250.000 dinara.

Nagrada, koja se pored novčanog dela sastoji i od plakete, biće uručena Danilovu 1. juna u Čačku, na završnoj svečanosti pesničke manifestacije „Disovo proleće“, koja se ove godine održava 49. put, u organizaciji Biblioteke, u čast poezije Vladislava Petkovića Disa.

Izvor: Beta

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *