Projekat književnog kluba KNJAŽEVAC

PRIZNANJE ENESU HALILOVIĆU

Nagrada „Branko Miljković“

Nagrada „Branko Miljković“ dodeljena je pesniku Enesu Haliloviću za knjigu poezije „Pesme iz bolesti i zdravlja“, saopštio je u ponedeljak Kulturni centar grada Niša

Kako se navodi u obrazloženju žirija, Halilovićeva uzbudljiva i komunikativna poezija na pitanja o životu, smrti i prolaznosti nudi univerzalno važeće odgovore.

Na konkurs za dodelu nagrade koja se sastoji od povelje i novčanog iznosa od 250.000 dinara, bilo je prijavljeno više od 80 knjiga objavljenih u 2011. godini.

Pesnik, pripovedač, dramski pisac, novinar, ekonomista i pravnik, Enes Halilović rođen je 1977. godine u Novom Pazaru. Osnivač je novinske agencije Sanapreš, književnog časopisa Sent i veb časopisa za književni intervju Ekerman.

Halilović je objavio zbirke poezije Srednje slovo (1995), Bludni parip (2000), Listovi na vodi (2007), zbirke priča Potomci odbijenih prosaca (2004) i Kapilare pojave (2006), drame In vivo (2004) i Kemet (2010).

Njegova dela objavljivana su u prevodu na engleski, nemački, španski, francuski, poljski, rumunski, ukrajinski, mađarski, slovenački, letonski, albanski, makedonski i katalonski jezik.

Nagradu „Branko Miljković“ od 1971. godine dodeljuje grad Niš uz podršku Ministarstva kulture, informisanja i informacionog društva.

Izvor: e-novine,com

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *