Projekat književnog kluba KNJAŽEVAC

VEČE JAPANSKIH KOMPOZITORA U KOLARČEVOJ ZADUŽBINI

Koncert „Kizuna (Veza) – Veče japanskih kompozitora“ biće održan sutra u Kolarčevoj zadužbini, povodom obeležavanja godišnjice velikog zemljotresa i cunamija koji su pogodili istočni Japan.

Nastupiće Simfonijski orkestar i Hor RTS, zajedno sa muzičarima japanske grupe „Wariki“, a pod dirigentskom palicom maestra Tošija Janagisave (Japan), najavila je Ambasada Japana u Beogradu.

Koncert organizuje Ambasada Japana kao izraz zahvalnosti japanskog naroda za svu podršku i solidarnost ukazanu nakon tragičnih događaja marta 2011, a prisutnima će se obratiti japanski ambasador Tošio Cunozaki.

Program čine četiri kompozicije japanskih kompozitora, medju kojima i „Yuyake no Mukouni“ („Izvan večernjeg sjaja“), za žrtve zemljotresa, koja će ovom prilikom imati svetsku premijeru.

Publika će imati priliku da čuje i „Kompoziciju za orkestar“ Jasušija Akutagave, „Kobiki-uta“ („Pesma za seču drveća“) za orkestar Kijošigea Kojame, kao i „Narodnu plesnu svitu za orkestar“ Kaora Vade.

Koncert se organizuje u saradnji sa Muzičkom produkcijom Radio-televizije Srbije, a projekat je potpomognut donacijama „Japan Tobacco International“ i Japanske fondacije.

Izvor: 24 sata/Tanjug Foto: Beta

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *