Projekat književnog kluba KNJAŽEVAC

MILENKO VASOVIĆ DOBITNIK NAGRADE „DRAGIŠA KAŠIKOVIĆ“

Priznanje iz domena novinarstva

Ministarstvo vera i dijaspore, izdavačka kuća „Srpska reč“ i Asocijacija za negovanje tekovina Ravnogorskog pokreta dodeliće u četvrtak, 17. novembra, tradicionalnu nagradu „Dragiša Kašiković“, saopšteno je danas.

U saopštenju se navodi da su ovogodišnji dobitnici nagrade za satiru Dušan Puača, za novinarstvo komentator lista Blic Milenko Vasović, za publicistiku sociolog kulture Ratko Božović i za istoriografiju istoričar Branko Jevtić.

Posebna plaketa biće uručena rumunskom književniku Valeriu Butuleskuu.

„Priznanje će biti uručeno 16. put, autorima koji su svojim delom ostvarili vrhunske domete i doprineli slobodi stvaralaštva u satiri, novinarstvu, publicistici i istoriografiji, oblastima kojima se bavio Dragiša Kašiković“, navodi se.

Nagrada „Dragiša Kašiković“ ustanovljena je 1994. godine, u znak sećanja na političkog emigranta, pisca, novinara, publicistu i urednika lista „Sloboda“ Dragišu Kašikovića koji je ubijen 1977. godine u Čikagu zbog, kako se navodi u saopštenju, antirežimskog i antikomunističkog delovanja.

Među prethodnim dobitnicima tog priznanja su dramski pisci Dušan Kovačević, Goran Marković, Biljana Srbljanović, Siniša Kovačević, književnici Milovan Vitezović, Ljiljana Šop, Aleksandar Baljak, istoričari Bojan Dimitrijević i Kosta Nikolić, novinari Bojana Lekić, Miodrag Glišić, Petar Ignja, Predrag Sarapa
i drugi.

Izvor: Blic Online/Beta

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *