OBREN RISTIĆ NA POLJSKOM

Nebojša Đorđević   Vesti

Istaknuti srpski pesnik srednje generacije OBREN RISTIĆ, dobitnik Rakićeve nagrade, prisutan je pesmama u pet značajnijih poljskih književnih časopisa. U Radstovi, broj 155 - 156, štampan je ciklus njegovih pesama koje je na poljski prevela Olga Lalić - Krowicka; u Gazeti kulturalnoj, br 6 (178), 2011, objavljen je ciklus od sedam pesama (prevodilac je i ovaj put Olga Lalić - Krowicka); u časopisu Doza, br. 3 / 2010.

štampan je njegov ciklus (i ovaj put je prevodilac isti), i u časopisu Migotania iz Gdanjska, takođe jedan ciklus pesaama, a u Tekstualiji iz Varšave, br 1 (24), 2011, „zauzeo” je str. 121 - 124. Uskoro će mu pesme biti objavljene i i Črhanovskim književnim sveskama, a u oktobru pojaviće se i prevod pesničke zbirke Uznemireni su sveti ratnici, dopunjen nekolikim novim pesmama.

U časopisu Radstova (br. 155 - 156, str. 53) štampan je i tekst Jurate Bogne Serafinske koji je prikaz knjige Livenje zvona (zajedničke zbirke pesama troje autora: Dejana Bogojevića, Olge Lalić - Krowicke i Obrena Ristića).Postavite komentar