Projekat književnog kluba KNJAŽEVAC

BEOGRAĐANI SENZACIJA U HRVATSKOJ

Beogradska filharmonija sa proslavljenim dirigentom Zubinom Mehtom otvoriće glamurozni festival „Julijan Rahlin i prijatelji“ 27. avgusta, u Dubrovniku, a sve ulaznice za ovaj događaj su rasprodate

Impresivan program 11. izdanja dubrovačkog festivala, koji će trajati do 8. septembra, uključuje nastupe najboljih orkestara, kamernih ansambala, solista i holivudskih glumačkih zvezda.

Uprkos tome hrvatski mediji tretiraju koncert Beogradske filharmonije kao najveću senzaciju ovogodišnjeg festivala.

Pod vođstvom jednog od najvećih autoriteta današnjice u svetu klasične muzike, Beogradska filharmonija će na Držićevoj poljani, koja se prvi put koristi kao pozornica u okviru festivalskog programa, izvesti uvertiru i arije iz Mocartove opere „Figarova ženidba“, Mendelsonov „Violinski koncert“ i Bramsovu „Drugu simfoniju“.

Kao solista na violini nastupiće domaćin Julijan Rahlin, a gosti će biti i hrvatski sopran Marija Kuhar Šoša i srpski bariton Ipča Ramanović.

Mehta je već nastupao u Dubrovniku sa Beogradskom filharmonijom, davne 1968, a orkestar je poslednji put u Dubrovniku gostovao 1982. godine.

U toku desetodnevnog programa, učestvuju još i orkestar „St. Martin in the Fields“, muzičari Miša Majski, Itamar Golan, Jefim Bronfman, Janin Jansen, Aleksej Igudesman, ali i glumci Džon Malkovič i Rodžer Mur.

Koncertna sezona Beogradske filharmonije počinje 9. septembra, a sve ulaznice za otvaranje su rasprodate.

Od šest ciklusa koje je Filharmonija pripremila za narednu sezonu, „Popularni“ je rasprodat, a za preostale cikluse vlada veliko interesovanje.

Izvor: B92/Tanjug

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *