Projekat književnog kluba KNJAŽEVAC

MULTIMEDIJALNI ŠOU „ALE I BAUCI“ NA DUNAV FESTU

BEOGRAD – Multimedijalni program „Ale i bauci“ Rastka Ćirića biće priređen u okviru Dunav festa, koji će biti održan na Beogradskoj tvrđavi od 31. avgusta do 11. septembra, najavili su organizatori.

Prateći program planiran za prostor Barutane namenjen je deci i mladima i baviće se pre svega mitologijom i istorijom umetničke fotografije koja obrađuje ovu temu. „Ale i bauci“ obuhvataju izložbu crteža i crtani film.

Zanimljivo predstavljanje neobičnih bića iz srpske mitologije pripada širem projektu koji je započet istoimenom knjigom Aleksandra Palavestre (alijas A. Paragraš). Crteži koji će biti prezentovani u Barutani nastali su pre više od 20 godina i namenjeni su mlađoj generaciji koja ih nije videla.

Istovremeno će biti održana dečja radionica „Ala za sat“ Ive Ćirić, u okviru koje će posetioci moći da nauče kako se crta ala, a u dvorištu Barutane mladi vajari predstaviće skulpture od peska sa tematikom Dunava.

Program „Ale i bauci“ počinje 3. septembra u 12 sati. Ulaz je besplatan.
Novu manifestaciju Dunav fest organizuje JP „Beogradska tvrđava“, uz podršku Ministarstva kulture Srbije i uz učešće više institucija (Beogradsko dramsko pozorište, Fakultet muzičke umetnosti, Arhiv Srbije, Narodni muzej…)

Izvor; Glas javnosti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *