Projekat književnog kluba KNJAŽEVAC

BRAJAN VILSON OBRAĐUJE DIZNIJA

Brajan Vilson (Brian Wilson), osnivač grupe The Beach Boys, 25. oktobra će objaviti album „In the Key of Disney“, na kome će u muzičkom maniru svog matičnog benda odsvirati teme iz nekih od najpoznatijih Diznijevih crtaća

„Kada spojite Beach Boys zvuk i Diznijeve junake, dobijete fantastične melodije“ rekao je Vilson „Pored toga što sam oduvek obožavao muziku iz Diznijevih filmova, ona je imala i veliki uticaj na mene kao kompozitora. Kada sam početkom šezdesetih čuo pesmu „When You Wish Upon a Star“ iz crtaća „Pinokio“ bio sam u svom autu. Čim sam čuo prve taktove, parkirao sam auto u stranu i preslušao pesmu poluotvorenih usta. Potpuno sam bio oduševljen. Isto veče sam napisao jednu pesmu za The Beach Boys koja je bila direktno inspirisana temom iz „Pinokia“. Ta pesma se zvala „Surfer Girl“.

Na ploči „In the Key of Disney“ Vilson će obraditi pesme iz Diznijevih crtaća kao što su „Snežana i sedam patuljaka“, „Dambo“, „Toy Story“, „Knjiga o džungli“, „Lion King“ i druge.

Poslednji Brajanov album „Brian Wilson Reimagines George Gershwin“ je objavljen prošlog septembra, a kako mu i naziv kaže, na njemu se Vilson bavi muzikom legendarnog američkog kompozitora Džordža Geršvina.

Izvor: B92/Guardian

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *