Projekat književnog kluba KNJAŽEVAC

„PAUL BUDNITZ BICYCLES“

Pol Badnic (Paul Budnitz) je svestrani američki dizajner i preduzetnik, prilično poznat u stručnim umetničkim krugovima. Reč je o čoveku koji je tokom srednje škole programirao aplikacije za proveru bezbednosti nuklernih elektrana, na tadašnjim veoma skromnim kompjuterima, a koji je na kraju završio univerzitet Jejl, odsek za fotografiju, skulpturu i film.

Slavu je stekao kreiranjem neobičnih dizajnerskih igračaka naziva „Kidrobot“. Tokom godina razvio je ovaj brend na nekoliko desetina načina, dizajnirajući uglavnom igračke i odeću.

Od 2006. godine postepeno se bavi dizajnom bicikala, gde je napravio par komada za sopstvenu upotrebu. Kako je često na ulici nailazio na ljude koji su ga zaustavljali i pitali gde mogu kupiti upravo takve bicikle, osnovao je novu kompaniju i profesionalno se posvetio ovoj grani dizajna.

Kompanija „Paul Budnitz Bicycles“ je osnovana 2010. godine. Iako je ponuda još uvek skromna, kompanija je naišla na ogroman uspeh. Reč je o neobičnim i estetičnim biciklima, napravljenim od titaniuma sa veoma razrađenim detaljima. Svi elementi su izuzetnog kvaliteta i poseduju veliku upotrebnu i dizajnersku vrednost.

Izvor: Dizajn/&Arhitektura

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *