Projekat književnog kluba KNJAŽEVAC

„BEOGRAD 2020“ PRVI PO REJTINGU


Evropski komesarijat za kulturu i obrazovanje zvanično je objavio rezultate nakon višemesečnih konsultacija u Briselu da je Beograd prvi po rejtingu za Evropsku prestonicu kulture.

Upravo ovaj dokument Evropske komisije u kome su učestvovale 34 zemlje, direktno utiče na formiranje nove odluke Evrope koja će definisati pravila projekta i buduće titulare Evropske prestonice kulture posle 2019. godine, navodi se u saopštenju.

U Briselu je početkom marta ove godine održana konferencija u organizaciji Evropskog komeserijata za kulturu i obrazovanje pod nazivom „Evropske prestonice kulture posle 2019. godine“ u čijem radu je aktivno učestvovala delegacija projekta „Beograd 2020“.

Tom prilikom su predstavljeni rezultati konsultacija koje su trajale nekoliko meseci, po kojima je Srbija, predvođena projektom „Beograd 2020“, prva po rejtingu.

Evropski komeserijat za kulturu i obrazovanje ove rezultate pretočio je u zvaničan dokument koji se od ove nedelje nalazi na njegovom sajtu. Dokument potvrđuje veliko interesovanje koje vlada u Srbiji za titulu Evropske prestonice kulture i rešenost da Beograd to zvanično bude 2020. godine, a brojne aktivnosti Organizacionog odbora zaduženog za pripremu kandidature za Evropsku prestonicu kulture u prethodnom periodu prepoznate su širom Evrope.

Izvor: B92/Tanjug

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *