Projekat književnog kluba KNJAŽEVAC

POČINJE KNJIŽEVNI FESTIVAL „KROKODIL“

Čitanjem protiv dosade i letargije!

Treći književni festival „Krokodil“ počinje večeras u amfiteatru ispred Muzeja istorije Jugoslavije, gde će se do 18. juna publici pod otvorenim nebom predstaviti 15 domaćih i stranih pisaca.

Gosti su, uglavnom, iz regiona, u skladu sa punim nazivom manifestacije, koji objašnjava i njen programski profil – „Književno Regionalno Okupljanje Koje Otklanja Dosadu I Letargiju“.

Prve večeri publici će se čitanjem svojih tekstova i kroz razgovor sa voditeljima predstaviti Goran Vojnović (Ljubljana), Aleksandar Stanković (Zagreb), Barbi Marković (Beč), kao i Saša Ilić i Svetislav Basara (Beograd).

Voditelji razgovora su, kao i prethodnih godina, Ivan Bevc (Beograd) i Kruno Lokator (Zagreb).

Program obuhvata i video projekcije kojima se upotpunjuje portret gosta.

Na kraju će u muzičkom delu nastupiti bend „Kralj Čačka“. Ulaz je slobodan.

Sutra su gosti Klemens Majer (Lajpcig), Ivana Sajko (Pula), Faruk Šehić (Sarajevo), Ivan Čolović (Beograd) i Predrag Lucić (Split), uz muziku benda „Keckec & Fluffers“.

Za subotu su najavljeni Renato Baretić (Split), Miloš Živanović (Beograd), Vlado Bulić (Zagreb), Balša Brković (Podgorica) i Mirko Kovač (Rovinj), ali se ne zna da li će Kovač, zbog zdravstvenih razloga, doći lično ili se uključiti putem skajpa, a u muzičkom delu nastupiće popularni „Goribor“.

Izvor: Vesti online

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *