Projekat književnog kluba KNJAŽEVAC

FESTIVAL „KROKODIL“ PS 16. DO 18. JUNA

BEOGRAD – Treći letnji festival KROKODIL (Književno Regionalno Okupljanje Koje Otklanja Letargiju I Dosadu) biće održan od 16. do 18. juna u amfiteatru Muzeja istorije Jugoslavije u Beogradu, najavili su organizatori.

Na trećem Krokodilu gosti će biti pisci Goran Vojnović, Aleksandar Stanković, Barbi Marković, Saša Ilić, Svetislav Basara, Klemens Majer, Ivana Sajko, Faruk Šehić, Ivan Čolović, Predrag Lucić, Renato Baretić, Miško Živanović, Vlado Bulić, Balša Brković i Mirko Kovač.

Autori će, kao i prethodnih godina, čitati odlomke iz svojih dela, razgovarati s publikom i voditeljima Ivanom Bevcom i Krunom Lokotarom, a publiku će u muzičkim pauzama zabavljati Kralj Čačka, „Keckec i Fluffers“ i „Goribor“.

Regionalni književni festival KROKODIL prvi put je održan u junu 2009. godine u Beogradu, s namerom da beogradskoj književnoj publici predstavi izbor iz najznačajnije i najzanimljivije književne produkcije regiona.

KROKODIL je do sada imao i nekoliko gostovanja: u okviru letnjeg „Scena festa“ u Inđiji, na pulskoj manifestaciji „Sa(n)jam knjige u Istri, u programu „Dani Beograda“ u Ljubljani, kao i na ovogošnjem Sajmu knjiga u Lajpcigu, na kojem je Srbija bila zemlja u fokusu.

U februaru je u Kulturnom centru Beograda održano i zimsko izdanje Krokodila.

Izvor: Glas javnosti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *