Projekat književnog kluba KNJAŽEVAC

ZAVIČAJNI MUZEJ KNJAŽEVAC U NOĆI MUZEJA

Zavičajni muzej Knjaževac pridružio se međunarodnoj manifestaciji Noć muzeja.
Treća Noć muzeja u Knjaževcu, a održaće se u Galeriji i dvorištu Zavičajnog muzeja Knjaževac gde će u 20 časova biti otvorena izložba Populus Romanus autora Radovana Petrovića, koja će predstaviti bogatu arheološku zbriku Zavičajnog muzeja u Jagodini sa novim akvizicijama – poklonom Tomice Stefanovića. Inače, ova izložba posvećena je profesoru dr… Aleksandru Jovanoviću koji je svojim radom doprineo razvoju srpske arheologije i istorije umetnosti kao i istraživanju Istočne Srbije.

U 20 časova u dvorištu Zavičajnog muzeja biće priređen koncert iznenađenja koji će za ljubitelje muzeja održati sjajni muzičari i multimedijalni umetnici… sve do kasno u noć…

Glavnom programu koji će se odvijati u Zavičajnom muzeju u Karađorđevoj 15, prethodiće program u Muzeju grada u Kući Ace Stanojevića. Program pod nazivom Kod Ace na kafi počinje u 18 časova. Ovo je prilika da u nesvakidašnjem ambijentu osetimo mirise davnih vremena uz kafu i slatko družićete se sa čika Branom i teta Anom… Program traje do 20 časova.

Od 18 časova, pa sve dok se crna mačka bude šunjala objektima muzeja, imaćete priliku da se susretnete sa neočekivanim likovima iz prošlosti.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *