“ZOOLOŠKA PRIČA” 14.MAJA U BITEFU

Aleksandra Radovanović   Pozorište, Vesti

Na pozorišnoj sceni Bitef Teatra 14. maja u 20.00 sati biće odigrana predstava “Zoološka priča” po tekstu Edvarda Olbija u režiji Filipa Grinvalda, Narodonog pozorišta Republike Srpske iz Banja Luke.

“Zoološka priča” je priča o čoveku naviknutom na samoću koji započinje razgovor sa drugim čovekom na klupi u Central parku u Njujorku i na kraju ga primorava da učestvuje u činu nasilja. Kombinujući realistično i elemente apsurda, Olbi je napisao kratak ali slojevit komad koji se bavi problemima ljudske izolacije, usamljenosti, klasne diferenciranosti i opasnošću od rezigniranosti unutar američkog društva. On se fokusira na potrebe ljudi da prihvate i razumeju međusobne razlike. “Zoološka priča” postala je omiljena na univerzitetima, u malim pozorištima i nastavila da šokira i duboko deluje na publiku”, piše u najavi predstave.

Krajem marta i početkom aprila predstava “Zoološka priča” je odigrana u Kruševcu, Vršcu, Kikindi, Apatinu, Kuli, Somboru, Novom Sadu, a učestvovaće u takmičarskom delu i otvoriti Teatarfest u Sarajevu.

U predstavi igraju Andrija Daničić i Vladimir Nićiforović koji su diplomirali glumu ovom predstavom na Akademiji umjetnosti u Banjaluci u klasi prof. dr Vladimira Jevtovića i prof. Boška Dimitrijevića.

Izvor: B 92Postavite komentar