Projekat književnog kluba KNJAŽEVAC

ANTOLOGIJA SRPSKOG AFORIZMA U SLOVENIJI

BEOGRAD – U Sloveniji je, u izdanju Društva slovenačkih aforističara, objavljena „Antologija srpskog aforizma“, za koju je izbor sačinio Aleksandar Baljak, saopštio je danas Beogradski aforisrtički krug.

U Antologiji su zastupljeni naši najpoznatiji autori ove kratke forme, među kojima Dušan Radović, Vladimir Bulatović Vib, Brana Crnčević, Milovan Vitezović, Aleksandar Baljak, Slobodan Simić i Aleksandar Čotrić.

U „Antologiji srpskog aforizma“, nalazi se i tekst velikog slovenačkog aforističara Žarka Petana, koji navodi da je „s radošću prihvatio ponudu Društva slovenačkih aforističara da napiše uvod o srpskim aforističarima s kojima je godinama sarađivao i koje veoma poštuje“.

„Uveren sam da će mariborska knjiga o srpskim aforističarima oduševiti slovenačke ljubitelje aforizama, kao i sve Slovence koji cene plemeniti humor, začinjen potrebnom dozom gorčine. Pravi aforizmi ne smeju samo da nas nasmeju, već, pre svega, utiču na nas i upozoravaju, a to često zaboravljamo“, napisao je Petan.

„Kada sam pročitao imena srpskih aforističara koje je poznati Beogradski aforističarski krug izabrao za antologiju, opet sam se setio mojih beogradskih dana, kao i starih prijatelja koji pripadaju mojim najlepšim trenucima“, ističe Petan.

Antologija će biti predstavljena u Mariboru, gde je knjiga i objavljena.

Izvor: Tanjug/RTV

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *