Projekat književnog kluba KNJAŽEVAC

ŽIVOPISNI DUH ORIJENTA

Dani turske kulture u Beogradu 21. i 22. maja

Beograd – Nakon trogodišnje pauze, manifestacija Dani turske kulture biće ponovo održana 21. i 22. maja u Velikoj dvorani Doma sindikata, kroz raznovrstan program u organizaciji Edukativnog centra Bejza. Prvog dana manifestacije, koja će početi u podne, nastupiće Šukrije Tutkun, pevačica tradicionalne turske muzike, potom sledi projekcija filma „Mađioničar“, a za naredni dan zakazana je predstava „Derviš i smrt“ s titlovima na srpskom jeziku, koju će izvesti Tursko pozorište.

Publika će upoznavati tursku kulturu svim čulima, budući da će tokom manifestacije biti upriličen, sajamski, to jest, izložbeni prostor gde će pored živog izvođenja radova slikanjem na vodi – Ebru umetnosti kaligrafije, biti priređena i degustacija specijaliteta turske kuhinje.

Osim turskih lokuma, na meniju za degustiranje biće i turska tortilja sa krompirom i sirom, kao i neobičan, tradicionalni sladoled od kozjeg mleka. Turski čaj i šerbet biće posluživani iz džinovskih ibrika, a živopisni orijentalni duh moći će da se oseti i kroz bogat izložbeni materijal koji će činiti slike Istanbula i drugih krajeva Turske, razni ukrasni predmeti i suveniri, ali i organski tepisi i nakit.

Izvor: Danas A. Ć.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *