Projekat književnog kluba KNJAŽEVAC

GORANU PETROVIĆU NAGRADA „LAZA KOSTIĆ“

NOVI SAD – Književnu nagradu „Laza Kostić“ dobio je Goran Petrović za roman „Ispod tavanice koja se ljuspa“ u izdanju kompanije „Novosti“, saopštio je danas predsednik žirija Nenad Šaponja novinarima na Novosadskom sajmu.

U najužem izboru za to priznanje, koje se dodeljuje za najbolje književno ostvarenje objavljeno između dva novosadska Salona knjiga, bile su i knjige „Ackva alta“ Sanje Domazet i „Čovek koji je ubio Teslu“ Gorana Skrobanje.

Nagrada će Petroviću biti uručena 24. februara na Novosadskom sajmu posle svečanog otvaranja 17. Međunarodnog salona knjiga, u okviru tradicionalne manifestacije „Dani Laze Kostića“.

Žiri, u kojem su još Zoran Đerić i Đorđe Pisarev, odlučio je da nagrada Salona knjiga za izdavački poduhvat bude dodeljena za „Enciklopediju Novog Sada“ Dušana Popova, delo u 30 tomova u izdanju Novosadskog kluba i izdavača koautora „Prometeja“, „Dnevnika“ i Gradske biblioteke.

Specijalnu nagradu Salona knjiga dobili su Matica srpska, SANU i Zavod za udžbenike za „Srpsku enciklopediju“, čija je prva knjiga prvog toma izašla u drugoj polovini minule godine, a ovo priznanje je podsticaj izdavačima i autorima u nastavku njihovog rada na tom vrednom delu nacionalne kulture, rekao je Šaponja.

Izvor: Glas javnosti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *