Projekat književnog kluba KNJAŽEVAC

UČENICA VIOLINE IZ LOZNICE DRUGA NA TAKMIČENJU U ZAGREBU

LOZNICA – Učenica osnovne muzičke škole „Vuk Karadžić“ u Loznici Katarina Pavljašević osvojila je drugo mesto na međunarodnom takmičenju violinista u Zagrebu, i time proširila zbirku osvojenih nagrada na sličnim nadmetanjima.

Svirajući kompozicije Tomislava Uhlika i Komarovskog, uz klavirsku pratnju profesorke Nataše Turnić Đorđić, učenica drugog razreda lozničke osnovne muzičke škole je na takmičenju, koje je održano 17. februara, osvojila drugo mesto u Zagrebu, potvrdio je direktor te škole Dragan Đedović.

Prema njegovim rečima, odluku o dodeljivanju druge nagrade desetogodišnjoj Lozničaniki, koja taj instrument uči u klasi profesorke Ivane Arnold, doneo je žiri sastavljen od profesora sa muzičkih akademija iz Zagreba, Osijeka, Splita i Ljubljane.

Direktor je najavio susret nagrađene učenice sa novinarima nakon dolaska sa takmičenja u Zagrebu koje je još u toku.

Pavljašević je tokom svog dosadašnjeg školovanja osvojila niz nagrada, među kojima su najzapaženije dve uzastopne prve nagrade „Mladi virtuoz“ i drugo mesto na republičkom takmičenju u Beogradu, a bila je i prva na međunarodnom festivalu u Sremskoj Mitrovici.

Izvor: Glas javnosti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *