PLAKETE “DOSITEJA” ZA NAJBOLJE STUDENTE

Nebojša Đorđević   Kultura, Vesti

BEOGRAD - Najboljim studentima u Srbiji čija je prosečna ocena veća od 9,45 - dobitnicima stipendija Fonda za mlade talente, dodeljene su plakete “Dositeja” kao nagrada za dobro postignute rezultate tokom studiranja.

Na listi dobitnika Fonda za mlade talente našlo se više od 990 studenta državnih fakulteta u Srbiji koji će kao nagradu za odličan uspeh na studijama dobijati po 25.000 dinara tokom 10 nastavnih meseci.

Plakete “Dositeja” juče je uručila predsednica Fonda za mlade talente i ministarka omladine i sporta Snežana Samardžić-Marković koja je naglasila da se ova stipendija “dodeljuju isključivo na osnovu postignutih rezultata”.

- Stipendija Dositeja dodeljuju se isključivo na osnovu rezultata, jer niko vas nije pitao ko su vam roditelji, odakle ste, da li ste član neke stranke i koliko zarađujete, pitali smo vas jedino koliko ste bili uspešni na studijama - istakla je Samardžić-Marković na dodeli plaketa u Palati Srbije.

Kako je navela, svi stipendisti biće u obavezi da provedu neko vreme radeći u Srbiji, a sa Nacionalnom službom za zapošljavanje potpisan je ugovor kojim su stipendisti “Dositeje” postali prioritet ove službe.

- Ne pomažemo samo mi vama, nego i vi pomažete nama da stvorimo nov sistem vrednosti čija je suština da vredan rad nije uzaludan. Za mene ovo danas predstavlja pravu sliku Srbije - kazala je Samardžić-Marković.

Fond za mlade talente osnovan je 2005. godine, a do danas je nagradio više od 4.000 studenata, za šta je izdvojeno više od milijardu dinara.

Izvor: Glas javnosti/Beta2 komentara na “PLAKETE “DOSITEJA” ZA NAJBOLJE STUDENTE”

  1. Ozrenka Kapetanov Kaže:

    Bogu hvala, raduje me da se negde moze videti u ovoj drzavi,vrednovanje na osnovu rada i znanja!Hvala redakciji za ovakvu vest!

  2. Svetlana Pešić Kaže:

    Daj Bože da nisu bili upleteni stranački (ili drugi) kriterijumi! Zaista je divljenja vredna motivisanost te pametne dece, imajuću u vidu šta se i kako se u ovoj državi(?)ceni znanje , umenje i poštenje.

Postavite komentar