Projekat književnog kluba KNJAŽEVAC

MAKEDONSKI ROMAN U IZDANJU „PINGVINA“

Roman „Sestra Sigmunda Frojda“ Makedonca Goceta Smilevskog uskoro će biti preveden na engleski jezik i objavljen pod etiketom čuvene izdavačke kuće „Pingvin“.

Smilevski je 2010. dobio nagradu za knjizevnost Evropske unije za taj roman, koji je već prodat u više zemalja, među kojima su Francuska, Brazil i Italija. Prethodni roman Smilevskog „Razgovor sa Spinozom“ objavljen je na engleskom jeziku 2006. godine u okviru izdavačke kuće „Northwestern University Press“.

„Sestra Sigmunda Frojda“ uskoro će doživeti i svoju srpsku verziju. Izdavačka kuća „Arhipelag“ potpisala je ugovor za objavljivanje tog dela. Ovaj izdavač već je objavio roman „Razgovor sa Spinozom“ u okviru edicije „100 slovenskih romana“.

Goce Smilevski rođen je u Skoplju 1975. godine. Autor je tri romana, a bavi se i prevođenjem sa srpskog i češkog jezika. Dobio je nekoliko internacionalnih priznanja i jedan je od najprevođenijih evropskih autora mlađe generacije.

Izdavačka kuća „Pingvin“ (Penguin Books) osnovana je 1935. godine i jedna je od najvećih izdavača knjiga na engleskom jeziku u svetu.

Izvor: B92

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *