Projekat književnog kluba KNJAŽEVAC

MARILYN MONROE PONOVO NA FILMU?

Dve kompanije koje su za pedeset miliona dolara otkupile prava na upotrebu lika Marilyn Monroe planiraju novu liniju proizvoda pa čak i filmove sa slavnom glumicom.

Odeća, tašne i parfemi samo su deo kolekcija čiji bi zaštitni znak mogla biti Marilyn Monroe. Skoro pola veka nakon njene smrti, prava na upotrebu lika ove slavne plavuše prodata su za blizu pedeset miliona dolara, objavio je 14. januara „New York Post“.

Ono zbog čega se diže najviše prašine, jesu filmovi u kojima bi glavnu ulogu mogla tumačiti pokojna zvezda, i to zahvaljujući savremenoj tehnologiji.

To su samo neki od planova koje sprema Jamie Salter, čelnik kompanije „Authentic Brands“, koji je udružio snage sa kompanijom „Neca“ i otkupio pomenuta prava.

„Nismo baš zainteresovani za sitnice i svakojake stvarčice“, izjavio je Salter. „Ne shvatite me pogrešno, sve je to odličan biznis, ti kalendari, posteri ili naočare, ali to nije ono što mi želimo da uradimo sa Marilyn. Cilj je da napravimo proizvode koje će ljudi zaista želeti da kupe.“

Salter je dodao da, s obzirom na napredak tehnologije, nije nemoguće da Marilyn ponovo gledamo na velikom platnu. Zanimljivo je i to da njegova kompanije takođe poseduje prava na lik Boba Marleya.

Izvor: B92

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *