FILMU “POČETAK” NAJVIŠE NAGRADA KRITIČARA

Aleksandra Radovanović   Film, Vesti

Priznanja “Kritiks čojs”

Kristofer Nolan, reditelj filma “Početak” prima nagradu

Film “Početak” sa Leonardom Dikapriom u glavnoj ulozi, pobednik je u šest kategorija na dodeli nagrada “Kritiks čojs” (Critics’s Choice) održanoj u petak uveče u Los Anđelesu.

“Početak” je trijumfovao u tehničkim kategorijama - kamera, scenografija, montaža, vizuelni efekti, zvuk i najbolji akcioni film.

Film Dejvida Finčera “Društvena mreža” proglašen je za najbolji film, a dobio je i nagrade za režiju, scenario adaptiran po literarnom predlošku i najbolju muziku.

Nagrada za “Priču o igračkama”

Udruženje američkih i kanadskih TV, radio i onlajn kritičara proglasilo je “Priču o igračkama 3D” najboljim animiranim filmom,Čekajući ‘Supermena’” dobio je nagradu kao najbolji dokumentarac, “Easy A” je izabran za najbolju komediju a “Muškarci koji mrze žene” nagrađen je kao najbolji film na stranom jeziku.

Tri nagrade dobila je bokserska drama “The Fighter” - za najbolju mušku epizodu (Kristijan Bejl), najbolju žensku epizodu (Melisa Leo) i najbolji glumački ansambl.

Kolin Firt je zahvaljujući ulozi kralja Džordža Šestog u filmu “The King’s Speech” proglašen za najboljeg glumca, dok je nagrada za najbolju glumicu pripala Natali Portman za rolu balerine u trileru “Black Swan”.

Hejli Stajnfeld dobila je nagradu u kategoriji najbolja mlada glumica ili glumac, za ulogu u filmu “Čovek zvani hrabrost” u režiji braće Koen.

Izvor: Blic Online/Beta - APPostavite komentar