Projekat književnog kluba KNJAŽEVAC

FILMU „POČETAK“ NAJVIŠE NAGRADA KRITIČARA

Priznanja „Kritiks čojs“

Kristofer Nolan, reditelj filma „Početak“ prima nagradu

Film „Početak“ sa Leonardom Dikapriom u glavnoj ulozi, pobednik je u šest kategorija na dodeli nagrada „Kritiks čojs“ (Critics’s Choice) održanoj u petak uveče u Los Anđelesu.

„Početak“ je trijumfovao u tehničkim kategorijama – kamera, scenografija, montaža, vizuelni efekti, zvuk i najbolji akcioni film.

Film Dejvida Finčera „Društvena mreža“ proglašen je za najbolji film, a dobio je i nagrade za režiju, scenario adaptiran po literarnom predlošku i najbolju muziku.

Nagrada za „Priču o igračkama“

Udruženje američkih i kanadskih TV, radio i onlajn kritičara proglasilo je „Priču o igračkama 3D“ najboljim animiranim filmom,Čekajući ‘Supermena'“ dobio je nagradu kao najbolji dokumentarac, „Easy A“ je izabran za najbolju komediju a „Muškarci koji mrze žene“ nagrađen je kao najbolji film na stranom jeziku.

Tri nagrade dobila je bokserska drama „The Fighter“ – za najbolju mušku epizodu (Kristijan Bejl), najbolju žensku epizodu (Melisa Leo) i najbolji glumački ansambl.

Kolin Firt je zahvaljujući ulozi kralja Džordža Šestog u filmu „The King’s Speech“ proglašen za najboljeg glumca, dok je nagrada za najbolju glumicu pripala Natali Portman za rolu balerine u trileru „Black Swan“.

Hejli Stajnfeld dobila je nagradu u kategoriji najbolja mlada glumica ili glumac, za ulogu u filmu „Čovek zvani hrabrost“ u režiji braće Koen.

Izvor: Blic Online/Beta – AP

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *