Projekat književnog kluba KNJAŽEVAC

PRIZNANJE MIRKU BABIĆU

Glumcu Mirku Babiću uručena „Zlatna značka“ Kulturno prosvetne zajednice Srbije. Nagrade me ne mogu uspavati, jednostavno me bude, kaže Mirko Babić.

Prvaku drame Knjaževsko-srpskog teatra u Kragujevcu Mirku Babiću uručena „Zlatna značka“ Kulturno prosvetne zajednice Srbije, koja se dodeljuje za dugogodišnji doprinos razvijanju kulturnih delatnosti.

Priznanje je kragujevačkom glumcu uručio generalni sekretar te institucije Živorad Ajdačić u prisustvu scenariste i reditelja Radoša Bajića i gradonačelnika Kragujevca Veroljuba Stevanovića.

Prema rečima Ajdačića, „Zlatna značka“ se 37 godina dodeljuje za kompletan spektar stvaralaštva, ne samo u Srbiji već i u inostranstvu.

„Sve nagrade tretiram kao nagrade koje pripadaju i mojoj čaršiji“, rekao je Babić, podsetio da ima dosta nagrada, koje je počeo da dobija još kao mlad umetnik, ali dodaje da ga one ne mogu uspavati.

„Nagrade me ne mogu uspavati, jednostavno me bude“, dodao je Babić, napominjući da to produžava ne samo njegov glumački, već i biološki život.

„Ova nagrada dodeljuje se i gradu, tačnije Mirko to daje gradu kao i sve ostale nagrade koje je dobio“, rekao je Stevanović čestitajući glumcu na nagradi i dodao „da će grad i ubuduće projekte koji mnogo znače za ovu naciju podržavati bez obzira na okolnosti i krizu“.

Bajić je podsetio da Babić u najgledanijoj seriji „Selo gori a baba se češlja“ tumači jedan od najpopularnijih likova – lik Dragojla.

Babić, koji je autor te serije, zahvalio je gradu Kragujevcu na razumevanje i što im je otvorio vrata da se zajednički realizuje taj projekat.

Izvor: RTS

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *