Projekat književnog kluba KNJAŽEVAC

DODELJENE MEĐUNARODNE EMI NAGRADE

Helena Bonam Karter i Bob Hoskins dobili su glavne glumačke nagrade na 38. dodeli Međunarodnih Emi priznanja u Njujorku, održanoj 22. novembra.

U konkurenciji za nagrade u 10 kategorija, za televizijske produkcije snimljene van SAD, bilo je 39 nominovanih iz 15 zemalja, a Britanija je osvojila pet nagrada.

Serija „The Street“ scenariste i producenta Džimija Makgaverna koja prati životne priče stanovnika jedne ulice u Mančesteru, dobila je Emi za najbolju dramsku seriju.

Hoskins je nagradu za najboljeg glumca dobio za ulogu u toj seriji, u kojoj igra vlasnika paba bivšeg alkoholičara.

Heleni Bonam Karter pripala je nagrada za ulogu popularne britanske dečje spisateljice Inid Blajton u biografskoj drami „Enid“.

Među ostalim dobitnicima iz Britanije su „Shaun the Sheep“ u kategoriji programa za decu i mlade, i „Small Island“ u kategoriji TV filma/mini serije.

Za najbolju komediju proglašena je izraelska „Traffic Light“, a u kategoriji telenovele Portugal je osvojio prvu Emi internacionalnu nagradu za seriju „My Love“.

Počasnu Međunarodnu Emi nagradu dobio je Sajmon Kauel, koji je početkom ove godine napustio TV takmičenje „Američki idol“ da bi u SAD gledaocima predstavio američku verziju njegovog britanskog pevačkog takmičenja „Faktor Iks“ na televiziji Foks.

Kauelu je nagrada osnivača Emi priznanja dodeljena za novi pristup televizijskim takmičenjima talenata i zato što je ugled stečen u industriji zabave iskoristio da sakupi desetine milione dolara za dobrotvorne akcije namenjene deci, zaštiti životinja i slično.

Sponzor nagrada je Međunarodna akademija za televizijske umetnosti i nauke koju čine medijske ličnosti i osobe iz sveta zabave iz više od 50 zemalja i 500 kompanija.

Izvor: S-media/Beta

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *