NAJBOLJA PREDSTAVA “ČEKAONICA” ATELJEA 212

Ivan Manojlović   Pozorište, Vesti

BEOGRAD - Nagrada za najbolju predstavu 5. pozorišnog festivala u Mladenovcu “Teatar u jednom dejstvu”, koju je dobila predstava “Čekaonica”, biće uručena večeras posle izvođenja te predstave na maloj sceni Ateljea 212.

Festival je ove godine održan pod sloganom “Nepodnošljiva lakoća tranzicije”, od 6. do 12. oktobra. Izvedeno je šest predstava iz Beograda, Šapca i Kruševca.

Žiri, čiji je predsednik bio profesor dramaturgije Vladimir Stamenković, a članovi dramska umetnica Ljiljana Dragutinović i filmski reditelj Milorad Đokić, za najbolju predstavu proglasio je “Čekaonicu” Branka Dimitrijevića i Borisa Liješevića, u režiji Liješevića. Ta predstava je koprodukcija Ateljea 212 i Kulturnog centra Pančevo.

“Preobraćajući nekoliko autentičnih intervjua s našim mladim ljudima u efektne monološke ispovesti, grupisane oko iste teme, oko prikaza egzistencijalne krize mladih u jednom u osnovi neprijateljskom okruženju, dramaturg Dimitrijević i reditelj Liješević su na svež, iskren i uzbudljiv način prikazali zaoštrenu socijalnu i moralnu dramu srpskog društva na kraju prošlog i početku ovog veka”, obrazložio je žiri.

Nagradu će uručiti prof. Stamenković i direktor mladenovačkog Centra za kulturu Nenad Ljubenović.

Izvor: Glas javnostiPostavite komentar