NAGRADA “MILAN RAKIĆ” OBRENU RISTIĆU I SLOBODANU STOJADINOVIĆU

Nebojša Đorđević   Poezija, Vesti

Obren Ristić    Slobodan Stojadinović - Čude

BEOGRAD - Pesnička nagrada “Milan Rakić” dodeljena je Obrenu Ristiću za knjigu “Venac Tvorcu” i Slobodanu Stojadinoviću Čude(t)u za knjigu “Krčanov blok”, saopšteno iz  Udruženu književnika Srbije (UKS).

Žiri za dodelu nagrade “Milan Rakić”, Milica Jeftimijević Lilić (predsednik), Miloš Petrović, Dušan Stojković, Milutin Lujo Danojlić, Milan Đorđević i Saša Hadži-Tančić, odlučio je jednoglasno da dve ravnopravne nagrade dodeli Ristiću i Stojadinoviću.

Na konkurs je prispelo 30 pesničkih knjiga objavljenih 2009. godine. Nagrade, koje se sastoje iz plakete i novčanog iznosa, laureatima će biti uručene na Godišnjoj skupštini UKS-a u decembru.

Za kratko vreme, nakon nagrade Zmaj Ognjeni Vuk, vest o dodeli prestižne  poetske nagrade “Milan Rakić”,  knjaževačkom pesniku Obrenu Ristiću , opet je obradovala ljubitelje pisane reči u Knjaževcu i Timočkoj Krajini, potvrdivši predviđanja priređivača “Antologije savremene poezije knjaževačkih pesnika, (N. Đorđević -d. Filipović) od pre desetak godina, da će se “detaljnijim istraživanjem rada tih pesnika na srpskoj književnoj sceni dogoditi prijatno iznenađenje i osveženje”. Obren Ristić iz  knjaževačkog književnog kluba “Branko Miljković”  je to ove godine dva puta potvrdio. Redakcija sajta www.kul-tim.net koja je i sama deo ovog kluba, čestita laureatima, Ristiću, kao i odličnom pesniku Slobodanu Stojadinoviću Čude(t)u.

Nagrađenu knjigu Obrena Ristića “Venac tvorcu” možete lako i preuzeti u elektronskom izdanju u odeljku (strane) e-book.2 komentara na “NAGRADA “MILAN RAKIĆ” OBRENU RISTIĆU I SLOBODANU STOJADINOVIĆU”

  1. Svetlana Pešić Kaže:

    Čestitke!

  2. Dragana Kaže:

    Čestitke Obrenu. Čestitke i Stojadinoviću. Majstori pisane reči, ali nefotogenični!

Postavite komentar