Projekat književnog kluba KNJAŽEVAC

KNJIŽEVNIK REJF LARSEN IDUĆE NEDELJE U BEOGRADU

Izdavač „Geopoetika“ saopštio je da će američki književnik Rejf Larsen čiju je neobičnu debitantsku knjigu „Izabrani radovi T.V. Spiveta“ ta kuća objavila prošle godine, biti njen gost 12. i 13. oktobra.

Izvršna urednica “ Geopoetike“ Jasna Novakov Sibinović je danas navela da je jedan od glavnih razloga da Larson, koji je u međuvremenu stekao popularnost u svetu i pobrao pregršt nagrada, dolazi u Beograd da bi prikupio građu za pisanje novog romana.

U romanu je glavni junak Amerikanac srpskog porekla Radar Radmanović, koji radi u tehnici nekog radija, a u zavičaj svojih predaka putuje u potrazi za porodičnim korenima ali, pošto su to devedesete godine, na Balkanu je to vreme ratnih sukoba.

Pisac je obavestio domaćine da bi tokom gostovanja u Beogradu voleo da što bolje upozna našu zemlju i kulturu.

On će se sa srpskim čitaocima, a takvih izgleda nije malo, jer je knjiga „Izabrani radovi T.V. Spiveta“ jedno od najčitanijih izdanja „Geopoetike“, sresti u sredu, 13. oktobra u „Plato ilegali“ (podrum knjižare “ Plato buks“ na Studentskom trgu).

Larson je dobio francusku nagradu „Amerigo Vespuči“ za 2010. koja mu je dodeljena za najbolji avanturistički roman (to je „Izabranih radova T.V. Spiveta“ koji je ove godine objavljen u Francuskoj.

Nagradu će primiti na svečanom otvaranju pariskog Salona knjige u proleće 2011.

Izvor: Blic Online/Tanjug Foto: S. Đalić

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *