Projekat književnog kluba KNJAŽEVAC

PINK ODBIO DA SNIMA FILM SA ANĐELINOM

Direktor upravnog odbora i vlasnik Pink Media Grupe Željko Mitrović odbio je ponudu producenata koji sarađuju sa Anđelinom Džoli da zajedno sa njenim timom snima film u Srbiji i Bosni i Hercegovini. Mitrović se s četvoricom producenata sastao juče, a pošto je saznao kakav je scenario rešio je da ne učestvuju u projektu.

„Bez obzira na izuzetnu važnost ovog eventualnog posla i saradnje koja bi svakako imala odlične benefite u budućnosti za filmski posao i za Pink kompaniju, Željko Mitrović je, pošto su ga producenti detaljnije upoznali sa scenariom, tu saradnju odbio“, piše u saopštenju Pinka.

Ponuda je odbijena jer su Srbi stavljeni u negativnu konotaciju ratnih dešavanja tokom ’90-ih na prostoru bivše Jugoslavije.

„Mitrović je odbio da na bilo koji način učestvuje u snimanju ovog filmskog projekta, ne zeleći ni on lično, a ni njegova kompanija, da na bilo koji način budu deo nečega što može, a i hoće predstaviti po ko zna koji put srpski narod u izuzetno lošem svetlu“, dodaje se u pismu Pink Media Grupe.

„Imao sam velike simpatije prema Anđelini Žoli i veoma sam poštovao njeno delo i njen lik. Nažalost, ona je prepuna predrasuda o Srbima. Znam da saradnja sa njom otvara vrata velikog filmskog biznisa, ali ne želim da budem deo nečega što po ko zna koji put predstavlja Srbe kao večite loše momke. Ne želim i neću.“ izjavio je Željko Mitrović.

Izvor: Vesti Online

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *