Projekat književnog kluba KNJAŽEVAC

POČINJE DRUGI KNJIŽEVNI FESTIVAL „KROKODIL“

BEOGRAD – Drugi regionalni književni festival „Krokodil“ (Književno regionalno okupljanje koje otklanja dosadu i letargiju) biće otvoren večeras u amfiteatru ispred Muzeja „25. maj“ u Beogradu.

Na trodnevnom festivalu koji je zamišljen kao program javnih čitanja dela savremene književnosti, praćenih performansima i muzičkim nastupima, ove godine će učestvovati 16 autora iz Srbije i drugih bivših jugoslovenskih republika.

Najavljeno je učešće Bore Ćosića, Petera Adolfsena, Damira Karakaša, Petra Lukovića, Zorana Ferića, Predraga Lucića, Zvonka Karanovića (na fotografiji), Begea Cufaja, Slavoljuba Stankovića, Selvedina Avdića, Slobodana Tišme, Ivane Sajko, Filipa Davida, Bekima Sejranovića i Renata Baretića.

Svaki pisac će imati 20 minuta za čitanje odlomaka iz nekog od svojih dela, uz uvodno petominutno predstavljanje kroz razgovor s voditeljima programa Ivanom Bevcom i Krunom Lokotarom.

Prve festivalske večeri, u pauzama između čitanja, publiku će zabavljati „The Books of Knjige“ iz Crne Gore, druge večeri nastupaće „K.O.F.Y“, a za poslednji dan, 12. jun, najavljen je program „Pesničenje“, koji se, inače, svakog meseca održava u Kulturnom centru „Reks“ u Beogradu.

Festival „Krokodi“ prati i program „Književna jutra„, u okviru kojeg će učesnici manifestacije gostovati u beogradskim srednjim školama na teritoriji opštine Savski venac – Četvrtoj beogradskoj gimnaziji i Gimnaziji „Sveti Sava“.

Prošle godine „Krokodil“ je predstavljen i u Puli, na festivalu „Sa(n)jam knjige u Istri“, kao i na književnom festivalu u Inđiji, a ove godine program manifestacije, uz gostovanje nekoliko regionalnih autora, biće predstavljen u Ljubljani.

Izvor: Glas javnosti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *