Projekat književnog kluba KNJAŽEVAC

„ATELJE 212“ ODUŠEVIO BEČLIJE

Predstava „Šuma blista“

U okviru festivala „Bečke nedelje kulture“ predstavom „Šuma blista“, Atelje 212 oduševio bečku publiku. Tokom festivala biće predstavljeno sedam radova umetnika sa prostora bivše Jugoslavije.

Atelje 212 oduševio je Bečlije predstavom „Šuma blista“, koja je izvedena u okviru festivala „Bečke nedelje kulture“.

Ovogodišnje „Bečke nedelje kulture“ posvećene su delom prostoru bivše Jugoslavije, pa je tako do sada, u muzičkom delu, Vlada Divljan imao koncert sa Austrijancima koji su pevali pesme „Idola“, a sinoć je izvedena predstava Milene Marković „Šuma blista“ u režiji Tomija Janežiča, sve u okviru teme „Generacija eks-ju“.

Tokom „Bečkih nedelja kulture“ biće predstavljeno sedam radova umetnika sa prostora bivše Jugoslavije koji su rođeni 1970 godine.

Kroz različite oblike umetničkog izražavanja oni obrađuju teme raspada bivše Jugoslavije i pronalaženja načina da se život nastavi u novonastalim okolnostima.

Osim naših umetnika, austrijskoj publici će se predstaviti Oliver Frljić, Dejan Kaluđerović, Sanja Mitrović, Aleksandar Nikolić i Saša Asentić sa svojim projektima.

U komadu „Šuma blista“, koji je premijerno izveden na nemačkom govornom području, ljudi sa margine u napuštenom baru na autoputu u srcu šume žive svoj život sami sa svojim snovima.

Tu su kafanska pevačica, nekada lepa i talentovana žena, sada bez snage u glasu, kafedžija uvek pijan i nasilan, i mlade devojke čija je jedina budućnost prostitucija u nekoj dalekoj zemlji.

Naslov preuzet iz popularne dečje pesmice ne evocira savršeni svet, već uznemirujuću atmosferu koja predstavlja metaforu za gubitak perspektive u savremenom društvu.

Predstava Ateljea 212 bila je izvedena i sinoć..

Izvor: RTS

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *