Projekat književnog kluba KNJAŽEVAC

BEOGRADSKA „NOĆ MUZEJA“ NA 68 LOKACIJA

BEOGRAD – Manifestacija „Noć muzeja“ biće održana na 68 lokacija u Beogradu od 18 do 2 časa posle ponoći 15. maja, a po prvi put pridružio se Medija centar „Odbrana“ (Dom vojske), koji raspolaže zbirkom sa više od 1.500 umetničkih dela i Muzej nauke i tehnike.

U Dvorskom kompleksu prvi put će posetioci moći da zavire u intimni život kraljice Marije Karađorđević, u njen umetnički atelje i uspomene iz detinjstva, u jednom od njenih omiljenih objekata, koja je danas poznatiji kao Slamnata kuća.

Izložbu u Muzeju afričke umetnosti „Frizersko-berberske table Afrike“ čine reklamni plakati za frizerske radnje, na kojima su poznate i manje poznate ličnosti sa pomodnim afričkim frizurama, najavljeno je na konferenciji za novinare.

Specijalno povodom „Noći muzeja“ pozvane su žene iz afričkih ambasada u Beogradu, ali i domaći frizeri specijalizovani za pletenje afro kikica i stavljanje umetaka, koji će posetiocima pružati svoje usluge tokom osam sati trajanja manifestacije.

U BIP-u, odnosno kući Đorđa Vajferta, po prvi put će biti izložene fotografije, novinski članci i deo diploma, plaketa i medalja koje je BIP osvajao tokom poslednjih 50 godina. U skladu sa prvim pivarskim sloganom u Srbiji, koji je glasio „Pivo ladi, dušu sladi“, svaki posetilac ove postavke imaće jedinstvenu priliku da okusi najjače pivo ikada napravljeno na ovim prostorima.

U Muzeju nauke i tehnike posetioci će premijerno moći da vide novu stalnu postavku koju čini 25 zbirki sa više od 700 eksponata, dokumenata i fotografija, kao i projekat rekonstrukcije muzeja.

Program manifestacije biće raspoređen u sedam zona u kojima zainteresovani mogu da saznaju novine iz savremene umetnosti, slikarstva, istorije, modne industrije, filma, arhitekture i drugo. Ovogodišnju „Noć muzeja“ podržalo je 48 gradova Srbije, sedam više u odnosu na prošlu godinu.

Svi zainteresovani ulaznice mogu kupiti u Bilet servisu po ceni od 300 dinara, a na dan manifestacije biće dostupne na samim lokacijama. Jedna karta važi za sve lokacije u gradu.

Izvor: Glas javnosti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *