Projekat književnog kluba KNJAŽEVAC

CELODNEVNI PROGRAM POSVEĆEN PISCU DRAGOSLAVU MIHAILOVIĆU

Celodnevni program posvećen 80. rođendanu književnika Dragoslava Mihailovića biće priređen 14. aprila u Biblioteci grada Beograda.

U Vukovoj sali Biblioteke grada Beograda 14. aprila u podne pisci i književni kritičari će govoriti o književnom stvaralaštvu Dragoslava Mihailovića, saopšteno je iz te ustanove.

Pisac kultnih dela

Dragoslav Mihailović rođen je u Ćupriji 1930. godine. Jedan je od najčitanijih srpskih pisaca, dobitnik značajnih književnih nagrada, prevođen na mnoge strane jezike. Redovan je član Srpske akademijenauka i umetnosti. Objavio je knjige „Frede, laku noć“, „Kad su cvetale tikve“, „Petrijin venac“, „Čizmaši“, „Goli otok“, „Lov na stenice“, „Gori Morava“, „Treće proleće“ i druge.

Kao učesnici u programu najavljeni su Ljubiša Jeremić, Marko Nedić, Milisav Savić, Miroslav Josić Višnjić, Radivoje Mikić, Petar Pijanović, Mihajlo Pantić, Mileta Aćimović Ivkov i Vladimir Kecmanović.

Program obuhvata i večernju projekciju drame „Uvođenje u posao“, kao i predstavljanje nove Mihailovićeve knjige „Preživljavanje“, koju je objavio Zavod za udžbenike iz Beograda.

O knjizi „Preživljavanje“ govoriće Petar Pijanović i Mihajlo Pantić, a odlomke iz dela čitaće glumac Predrag Miki Manojlović.

Televizijsku dramu „Uvođenje u posao“, koja je snimljena 2007. godine u produkciji Radio-televizije Srbije, režirao je Vladimir Momčilović. Uloge tumače: Bora Todorović, Srđan Todorović, Jelisaveta Sablić i drugi.

Izvor: Blic Online/Beta Foto: A. Stojanović

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *