Projekat književnog kluba KNJAŽEVAC

ZVANIČNICI PARIZA ŽELE DA SE NAREDNI FILM O AGENTU 007 SNIMA U NJIHOVOM GRADU

Jurnjava automobilima kroz Versajski park, veslački dvoboj na Gran kanalu, veštačkom jezeru u sklopu čuvenog dvorca, i bekstvo helikopterom sa krova palate neke su od scena koje su zamislili članovi Pariske filmske komisije kako bi namamili produkcijsku kuću EON da deo novog nastavka o špijunu „u službi njenog veličanstva“ snimi u glavnom gradu Francuske

PARIZ – Zvaničnici Pariza su osmislili zanimljivu priču sa Džejmsom Bondom u nadi da će time ubediti producente višemilionske franšize da deo narednog filma o tajnom agentu 007 snime u Versajskoj palati.
Jurnjava automobilima kroz Versajski park, veslački dvoboj na Gran kanalu, veštačkom jezeru u sklopu čuvenog dvorca, i bekstvo helikopterom sa krova palate samo su neke od scena koje su zamislili članovi Pariske filmske komisije kako bi namamili produkcijsku kuću EON da deo novog nastavka o Džejsmu Bondu špijunu „u službi njenog veličanstva“ snimi u Versaju.

Više od 160 filmova snimljeno je u Versaju, ali čuveni dvorac iz 17. veka dosad nikada nije ugostio legendarnog britanskog špijuna.

Džejms Bond bi bio sjajan u veličanstvenom dekoru Versaja, izjavio je za britanski list „Tajms“ Stefan Martine, zamenik direktora Pariske filmske komisije.

– Producenti obično gledaju na Versaj kao na ambijent za kostimirane filmove, ali ta vrsta filmova danas nije najprofitabilnija. Želeli bismo da pošaljemo poruku da bi Versaj mogao da bude dobra lokacija za sve moguće vrste ostvarenja, kazao je on, dodajući da je cilj ove inicijative da se svetu pokaže francuska arhitektura i istorija i time podstakne turizam.

Na komentar da bi eventualno snimanje filma moglo da izazove bes francuskih čistunaca, kao prilikom izložbe radova kontroverznog umetnika Džefa Kunsa 2008. u Versaju, Martine odgovara da je dolazak modernih umetnika i filmova deo napora da Versaj ponovo postane „centar evropskog umetničkog stvaralaštva kao što je bio u vreme Luja XIV“.

Snimanje narednog Džejmsa Bonda predviđeno je za 2011.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *