Projekat književnog kluba KNJAŽEVAC

DŽULIJET LUIS I NJU ROMANTIKS OTVARAJU SINEMA SITI

Čuvena holivudska glumica Džulijet Luis otvoriće filmski festival Cinema City 5. juna u Novom Sadu.

Džulijet će zvanično otvoriti filmski program festivala, a sa svojim novim bendom „New Romantics“ te večeri nastupiće u okviru muzičkog otvaranja festivala na Petrovaradinskoj tvrđavi.

Glumica će biti glavna inostrana gošća festivala, a publika će biti u prilici da vidi neke od kultnih filmova u kojima je igrala, kao i da učestvuje u otvorenoj preš konferenciji na festivalu i da razgovara sa njom. Pored toga, Džulijet Luis će održati i master – klas za studente i mlade filmske umetnike.

Džulijet Luis, jedna od najtalentovanijih holivudskih glumica svoje generacije, prepoznata je kao neko ko može da iznese najrazličitije uloge. Publiku i kritičare oduševila je prvi put svojom ulogom u filmu „Rt straha“ Martina Skorsezea, za koju je bila nominovana za Oskara 1991. godine. Do danas, u svojoj bogatoj karijeri, radila je sa nekim od najpoštovanijih reditelja današnjice, Martinom Skorsezeom, Vudijem Alenom, Oliverom Stounom, Gerijem Maršalom.

Džulijet je tokom devedesetih igrala u nekoliko sada legendarnih filmova i predstavila svetu svoj moćni glumački talenat. Bilo da glumi u potresnim dramama ili u komedijama, glumica u svojim ulogama pokazuje izuzetan opseg i originalan i očaravajući stil glume.

Izvor: S- media/MTV

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *