Projekat književnog kluba KNJAŽEVAC

„DUNDO MAROJE“ POBEDIO U JAGODINI

Na 39. festivalu Dani komedije u Jagodini predstava Kruševačkog pozorišta „Dundo Maroje“ odnela je četiri nagrade, a Ćurane za najbolja glumačka ostvarenja dobili su Sonja Krstić za ulogu Živke ministarke u predstavi „Gospođa ministarka“ Narodnog pozorišta u Nišu, Marko Živić za ulogu Alana Feliksa u predstavi „Sviraj to ponovo, Sem“ Beogradskog dramskog pozorišta i Andrija Milošević za ulogu Mirijana Devića u predstavi „Pevaj brate“ Favi teatra.

Predstava kruševačkog pozorišta „Dundo Maroje“ dobila četiri nagrade na Danima komedije

Poslednjeg takmičarskog dana festivala Dani komedije predstava „Pevaj brate“ dala je konačnu ocenu publike za najsmešniju predstavu i ocenom 4,80 prestigla do tada vodeću „Dundo Maroje“, koja je igrala prva i dobila ocenu publike 4,70.

Ova predstava je kompilacija svih žanrova koji mogu da se podvedu pod komediju. Ovo je pozorišni šou koji govori o ozbiljnim stvarima nasmejana lica. Svaki čovek ujutru kad ustane i pročita novine ili pogleda televiziju, zgadi mu se život kakav mi živimo ovde. Nema ničeg pozitivnog, zato smo mi napravili ozbiljnu priču na pozitivan način – kaže Andrija Milošević.

Nagradu za epizodnu ulogu „Nikola Milić“ dobio je Aleksandar Marinković za ulogu dr Ninkovića u predstavi „Gospođa ministarka“. Ćurana za režiju dobio je Kokan Mladenović za predstavu „Dundo Maroje“ i ovo je njegov treći Ćuran. Ista predstava odnela je nagradu za kostim. Nagradu za scenografiju dobila je predstava „Sviraj to ponovo, Sem“ nagradu za najbolju mladu glumicu dobila je Minja Peković za ulogu u predstavi „Glasine“ Narodnog pozorišta iz Subotice, a nagradu za najboljeg mladog glumca Nikola Rakić za ulogu Laure u predstavi „Dundo Maroje“. Specijalnu nagradu dobio je Branislav Zeremski za ulogu Pjera u predstavi „Večera budala“.

Izvor: „Blic Online“ A.Đ.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *