KULTURNI PROJEKAT SRBIJE I ŠVAJCARSKE

Ivan Manojlović   Kultura, Vesti

BEOGRAD - Ministarstvo kulture Srbije i Švajcarski program za kulturu na zapadnom Balkanu pokrenuli su zajedničku inicijativu “Iz (nova): umetnost u Srbiji od 2002. do 2009″, u okviru koje će u narednom periodu, kroz četiri izložbe u Srbiji, predstaviti umetničke projekte koje su podržale obe institucije, saopštilo je ministarstvo.

Inicijativa je pokrenuta u okviru programa obeležavanja 10-godišnjice delovanja Švajcarskog programa za kulturu u regionu.

Projekat “Iz (nova): umetnost u Srbiji od 2002. do 2009″ sastoji se od jedne izložbe koja će biti predstavljena u četiri grada, publikacije koja prati projekat i diskusija.

Postavka će biti predstavljena od 11. do 24. marta u Narodnom muzeju u Kruševcu, a od 26. marta do 7. aprila u Umetničkoj galeriji “Nadežda Petrović” u Čačku.

Od 4. do 16. maja izložbu će imati priliku da vide posetioci Kulturnog centra “Laza Kostić” u Somboru, dok se 18. maja izložba seli u užičku Gradsku galeriju, gde će trajati do 2. juna.

Koncept i odabir umetničkih radova, odnosno projekata, koji su sufinansirani od strane Švajcarskog programa za kulturu na zapadnom Balkanu - kancelarije u Srbiji i Ministarstva kulture Srbije, sačinile su istoričarke umetnosti Maida Gruden i Mara Prohaska-Marković.

Izvor: Glas javnostiPostavite komentar