VLADIMIR VELIČKOVIĆ DOBITNIK NAGRADE SAVA ŠUMANOVIĆ

Nebojša Đorđević   Kultura, Vesti

“ART EXPO”

Nagrada “Sava Šumanović” za 2010. godinu na izložbi “Art Expo” pripala je slikaru Vladimiru Veličkoviću koji živi i radi u Parizu, saopštila je danas direktorka Galerije “Bel art” Vesna Latinović.

Prilikom dodeljivanja nagrade “Sava Šumanović” ocenjuje se širok dijapazon najrazličitijih umetničkih i teorijskih opusa, i svake godine je zajednički uručuju Novosadski sajam, Galerija “Bel art” i Centar za vizuelnu kulturu “Zlatno oko”.

Kako je danas saopšteno na konferenciji za novinare u Novom Sadu, tokom šest dana Salona kjniga, izložbe umetnosti i Salona nameštaja, na kojima je učestvovalo oko 300 izlagača, Novosadski sajam posetilo je oko 12.000 građana.

U pet sajamskih hala i Kongresnom centru posetiocima je na raspolaganju bio izbor nameštaja i opreme za enterijere iz Srbije i inostaranstva, umetnička dela poznatih i priznatih stvaralaca likovnih i primenjenih umetnosti Srbije i regiona, kao i najnovija književna izdanja.

Na ovogodišnjem Salonu knjiga prvi put je održan “Evropski fejsbuk pesnički festival”, a pobedile su Branka Korać iz Holandije i Mirjana Brković iz Novog Sada, kojima će Banatski kulturni centar objaviti zajedničku knjigu pesama.

Na Festivalu je učestvovalo 200 pesnika iz 20 zemalja, koji su direktnim nastupom i čitanjem pesama pred publikom na Salonu knjiga ili objavljivanjem pesama na profilu Festivala na virtuelnoj društvenoj mreži Fejsbuk bili deo te manifestacije.

Izvor: S-media/BetaPostavite komentar