Projekat književnog kluba KNJAŽEVAC

VLADIMIR VELIČKOVIĆ DOBITNIK NAGRADE SAVA ŠUMANOVIĆ

„ART EXPO“

Nagrada „Sava Šumanović“ za 2010. godinu na izložbi „Art Expo“ pripala je slikaru Vladimiru Veličkoviću koji živi i radi u Parizu, saopštila je danas direktorka Galerije „Bel art“ Vesna Latinović.

Prilikom dodeljivanja nagrade „Sava Šumanović“ ocenjuje se širok dijapazon najrazličitijih umetničkih i teorijskih opusa, i svake godine je zajednički uručuju Novosadski sajam, Galerija „Bel art“ i Centar za vizuelnu kulturu „Zlatno oko“.

Kako je danas saopšteno na konferenciji za novinare u Novom Sadu, tokom šest dana Salona kjniga, izložbe umetnosti i Salona nameštaja, na kojima je učestvovalo oko 300 izlagača, Novosadski sajam posetilo je oko 12.000 građana.

U pet sajamskih hala i Kongresnom centru posetiocima je na raspolaganju bio izbor nameštaja i opreme za enterijere iz Srbije i inostaranstva, umetnička dela poznatih i priznatih stvaralaca likovnih i primenjenih umetnosti Srbije i regiona, kao i najnovija književna izdanja.

Na ovogodišnjem Salonu knjiga prvi put je održan „Evropski fejsbuk pesnički festival“, a pobedile su Branka Korać iz Holandije i Mirjana Brković iz Novog Sada, kojima će Banatski kulturni centar objaviti zajedničku knjigu pesama.

Na Festivalu je učestvovalo 200 pesnika iz 20 zemalja, koji su direktnim nastupom i čitanjem pesama pred publikom na Salonu knjiga ili objavljivanjem pesama na profilu Festivala na virtuelnoj društvenoj mreži Fejsbuk bili deo te manifestacije.

Izvor: S-media/Beta

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *