Projekat književnog kluba KNJAŽEVAC

FAJNS IZABRAO BEOGRAD ZBOG SJAJNE ATMOSFERE

Prva rola filma „Koriolan“ rediteljskog prvenca glumca Rejf Fajnsa zakazana je za 17. mart u Beogradu. Zbog sjajne atmosfere i raznovrsne arhitekture svoj prvi film snimam u Beogradu, kaže za RTS Fajns.

Posle dugih i temeljnih priprema prva klapa svetskog projekta „Koriolan“ rediteljskog prvenca britanskog glumca Rejf Fajnsa zakazana je za 17. mart u Beogradu.

Povodom filmske adaptacije Šekspirovog dela u Beogradu će boraviti svetska glumačka imena poput Đerarda Batlera i Vanese Redregajev.

Tokom naredna tri meseca Beograd i Srbija biće mesto snimanja visokobudžetnog filma „A“ kategorije u kojem će biti angažovano dosta statista i filmskih stvaralaca iz Srbije.

Film potpisuje Đon Logan scenarista „Gladijatora“, „Poslednjeg Samuraja“ i „Avijatičara“.

Gostujući u Dnevniku 2 RTS-a Fajns rekao je da je film politički triler vezan za današnje vreme i podsetio da je ulogu Koroliana igrao dosta dugo u u pozorištu.

„Beograd i Srbiju sam izabrao zbog mesta i lokacije, jer je atmosfera sjajna za film i raznovrsne arhitekture. A imali smo podršku od gradonačelnika Đilasa i ministra Dačića i „Hermatovs“ produkcije“, koji ulažu novac u film. Veliku podršku imali smo i od produkcijske kompanija „Working Progres“, koja je sve organizovala kao i nekoliko srpskih glumaca u filmu“, kaže Fejns.

Ističe da će se film snimati osam nedelja i nada se da neće smetati Beogradu jer će nekome biti zanimnjivo a nekome će smetati kao u svakom gradu.

Ne zna gde će biti premijera. Voleo bi da je održi u Beogradu na Festu iduće godine, Prošle godine je bio na Festu sa filmom „Čitač“.

„Srpski glumci Dragan Mićanović i Slavko Štimac glume u filmu i fantastični su“, istakao je Fajns.

Izvor: RTS

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *