Projekat književnog kluba KNJAŽEVAC

„SPANDAU BALE“ ODUŠEVIO BEOGRADSKU PUBLIKU

Kvalitetnim izvođenjem britanska grupa „Spandau bale“ oduševila posetioce u Beogradskoj areni. Nastupom u srpskoj prestonici bend započeo evropsku turneju pod simboličnim nazivom „The Reformation Tour“.

Beogradska publika pokazala je da „Spandau bale“, britanski bend koji se posle 20 godina pojavio na sceni, nije zaboravljen, jer ih je burno pozdravljila tokom nekih od njihovih najvećih hitova poput „Gold“, „True“, „Through The Barricades“, „To Cut A Long Story Short“…
„Spandau bale“ u Beogradu

Na nastupu u glavnom gradu Srbije povratnici su izveli i dve pesme sa novog albuma koji se može očekivati za dve godine.

Pevač grupe Toni Hedli demonstrirao je izvrsne glasovne mogućnosti, pa su se nakon koncerta mogli čuti komentari da je ovo jedno od njegovih najboljih izvođenja.

Veseli, raspoloženi članovi benda ovim koncertom su pokazali da su kao grupa i dalje izvrsni, muzika im je puna pozitivne energije, kao i oni sami i da i dalje zvuče odlično na nastupima.

Saksofonista Stiv Norman obratio se publici izrazivši zadovoljstvo zbog dobre reakcije posetilaca, zato što im je to prvi u nizu koncerata koje su planirali.

Jedan od najpoznatijih bendova iz osamdesetih od klupskih svirki ubrzo po pojavljivanju počeo je da puni stadione po svetu.

Dve decenije pauze

U jeku najveće popularnosti, 1986. godine održali su koncert u Beogradu. Krajem osamdesetih prestaju da sviraju zajedno i od tada nisu održali nijedan koncert.

Njihova muzika slušala se u klubovima Sohoa i Ibice ali i na stadionskim koncertima po Evropi i Australiji. Zajedno sa drugim rodonačelnicima novog talasa „Spandau bale“ obeležio je jednu od najvažnijih muzičkih decenija.

Članovi grupe u istom sastavu počeli su muzičku karijeru još 1976. pod imenom „The Cut“ u početku negujući mnogo „tvrđi“, rokerski zvuk.

Od 1979. godine su na talasu „novog romantizma“ krenuli stazama uspeha kao „Spandau bale“ i veliki uspeh doživeli albumom „True“ izdatim 1983. godine.

Uspeh su doneli i naredni albumi „Parade“ (1984) i „Through The Barricades“ (1986). Izdali su šest studijskih albuma s kojih su se posebno izdvojile pesme „True“, „Gold“, „To Cut a Long Story Short“, „Only When You Leave“, „Crashed Into Love“…

Razišli su se 1989. godine čemu je doprineo i komercijalni pad koji je došao sa albumom „Heart Like A Sky“.

Izvor: RTS

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *