Projekat književnog kluba KNJAŽEVAC

HAGAI ŠAHAM I RALF KIRŠBAUM NA „KOLARCU“

Beogradska filharmonija izvodi Dupli koncert Bramsa

Umetnici svetskog renomea, violinista Hagai Šaham i violončelista Ralf Kiršbaum nastupiće danas od 20 sati u Kolarčevoj zadužbini sa Beogradskom filharmonijom. Pod upravom jednog od vodećih američkih dirigenata Dejvida Alana Milera, oni će izvesti Dupli koncert Johanesa Bramsa.

Ralf Kiršbaum

Teksašana Ralfa Kiršbauma kritičari su uvrstili u grupu vodećih violončelista današnjice, dok kod Hagaija Šahama posebno izdvajaju spoj savršene tehnike i izuzetno snažne muzičke ličnosti i smatraju ga jednim od najboljih izraelskih violinista nove generacije. Zanimljivo je da će ova dva značajna umetnika na beogradskom koncertu imati prvi zajednički nastup, iako je Hagai Šaham ranije svirao Bramsov Dupli koncert u „Karnegi holu“ sa Zubinom Mehtom, a Kiršbaum je isti koncert snimio za „BMG Classics“.

Hagai Šaham

Večerašnji koncert Beogradske filharmonije značajan je i zato što će na njemu premijerno biti izvedena „Virtuelna uvertira“, novo delo Nataše Bogojević (porudžbina Beogradske filharmonije).
Kompozitorka Nataša Bogojević već godinama živi u Čikagu, a poznata je po velikom broju nagrada za kompoziciju, od kojih se posebno izdvaja nagrada Uneska. Na programu koncerta će biti i „Proleće Apalačija“, baletska muzika američkog kompozitora Arona Koplanda.

Izvor: Blic Online M.Graf

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *