Projekat književnog kluba KNJAŽEVAC

SVET VIĐEN TITOVIM APARATOM

IZLOŽBA „TITO FOTO“ OD 13. DO 28. FEBRUARA U MUZEJU „25. MAJ“

BEOGRAD – Muzej „25. maj“ najavljuje izložbu pod nazivom „Tito foto“, koju čine fotografije koje je snimio nekadašnji predsednik Jugoslavije Josip Broz Tito, i biće otvorena Beogradu od 13. do 28. februara.

Posetioci izložbe biće u prilici da vide kako su izgledali svečani dočeci, proslave i daleki predeli viđeni kroz objektiv maršala Tita, gde je i kako je provodio slobodno vreme, s kim se družio, saopšteno je iz Muzeja istorije Jugoslavije.

Na izložbi će biti predstavljeni polaroidi i fotografije koji su pre nepunih mesec dana otkriveni u Muzeju istorije Jugoslavije, u materijalu koji je ostao nakon preseljenja Arhiva Josipa Broza.

Materijal čini 473 filma „lajka“ formata i oko 300 polaroid snimaka koji će biti dragocena građa i za dalji rad sociologa, kulturologa, istoričara i drugih stručnjaka, utoliko pre što se ove godine navršavaju tri decenije od Titove smrti, navodi se u saopštenju.

Bavljenje fotografijom Titu je bio omiljeni hobi. I pored toga što se njime bavio više od četiri decenije, ostao je fotograf-amater. Slikao je sve – morsku obalu, udaljena ostrva, najrazličitije prizore iz prirode, lov, životinje, cveće, predmete u kući, osoblje, a naročito sobarice.

Izvor: Glas javnosti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *