Projekat književnog kluba KNJAŽEVAC

KRIS RIJA U PUNOM CENTRU „SAVA“

Britanski bluz gitarista i pevač Kris Rija održao je sinoć koncert u punoj velikoj dvorani Centra „Sava“, a kao specijalni gost beogradskoj publici se predstavio irski gitarista Pol Kejsi.

Romantične i melanholične melodije na akustičnoj gitari, kojima je Kejsi pridobio publiku, smenili su poznati hitovi, hrapav glas i virtuozno vladanje gitarom Krisa Rije.

Dve godine od svog nastupa u „Beogradskoj areni“, Rija je podsetio okupljene na svoj originalni muzički stil, po kome je prepoznatljiv i cenjen podjednako od publike i kritike.

„Džozefin“, „Džulia“, „Luking for samr“, „Izi rajder“, „Ver bluz kam from“ propraćeni su gromkim aplauzom i uzvicima oduševljenja, ali nikog u dvorani nisu podigli sa mesta.

Publika je sve vreme sedela mirno i tiho, a jedino što je u takvoj atmosferi odavalo utisak da nije u pitanju koncert klasične muzike, bili su fotoaparati i mobilni telefoni, koji su gotovo sve vreme svetleli, kao i gromoglasno aplaudiranje praćeno vrištanjem nakon svake numere.

Ni izvodjenje legendarne pesme „Roud tu hel“ uz crvene reflektore i dim, koji su dočarali vatru, nije podiglo publiku na noge.

Tek su bis i pesme „On bič“ i „Lets dens“ naterali okupljene da zaigraju i sidju do bine, bar onliko blizu koliko je obezbedjenje dozvolilo.

Posle prvog bisa publika je očekivala povratak Rije na scenu.

Utisak da sledi još jedan bis stvarala su ugašena svetla, ali izgleda da se slavni britanski gitarista predomislio i odlučio da je bilo dosta za jedno veče, ostaviviši publiku iznenadjenu posle nekoliko minuta dozivanja i čekanja u mraku da se pojavi.

Rija je nastupio u Beogradu u okviru svoje evropske turneje, započete u januaru, na kojoj promoviše nedavno objavljen dupli album svojih najvećih hitova pod nazivom „Still So Far To Go – The Best of Ćris Rea“.

Izvor: S – media /Tanjug

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *